Результаты Chicken Kyiv Race

Финишные протоколы:

Прямая трансляция:

Ниже — краткий обзор гонки от Baroudeur:

Північна класика від українських аматорів. У Бучі пройшла Chicken Kyiv Race.

Той випадок, коли гірші умови дають чудовий сюжет для гонки (зараз мені дістанеться — це на дивані дивитися чудово, а їхати геть не насолода). Прохолодна погода, до якої додався ще й дощ зранку. Напередодні ще й вимушено змінили маршрут, тому що на одній із гостомельських доріг зняли та не встигли поновити асфальт. Ну добре, зробити місцеве Рубе можна трохи згодом, зараз безпека пріоритетніша.

Невелика група пішла у відрив зі старту, пелотон же спокійно розкатувався. Кілька цікавих спроб розірвати його були, але першу половину всі трималися разом.

Грім вдарив на заключній третині, коли дорога повернула на південь від Димеру. На тій ділянці було кілька пагорбів, де можна було спробувати відскочити. Прогноз показував правий боковий вітер (хоч і не надто сильний) — зручно рвати пелотон. Але не все так просто. В певний момент гонщики попереду атакували на рівнині. Пелотон розтягнувся в струну. Наслідки важкої погоди — втомлені відпали у хвіст та не змогли тримати темп, сильніші отримали шанс відскочити. А вже на пагорбах остаточно сформувалися групи — кілька втікачів, та пелотон, що лишився.

Не знаю, чия це була ідея, але задум відмінний і спрацював чудово. До Гостомеля група лідерів просіялася ще трохи, так що розігрувала перемогу п’ятірка.

Фініш у парку Бучі — річ непроста. Атакувати можна або на зовсім короткому пагорбі за 1,5 км, або вже після фінального повороту за 200-300 метрів. Між ними викладатися небезпечно, оскільки дорога йде в невеликий тягун. Тут блискуче зорієнтувався Денис Батюхов. Спочатку холоднокровно закрив ривок Дмитра Кащенка, а потім вийшов із колеса Євгена Філіна.

Насправді, майже всі гонщики попереду — переможці, оскільки виграли свої вікові категорії. Але за цікавий спринт їм окрема подяка.

Шкода,що не дочекалися в трансляції фініш жіночої гонки. Дівчатам було нелегко, група невелика, а умови ті ж.Коментаторам велика подяка, що допомагали орієнтуватися. Гонщики були в дощовиках, за таких умов за номерами слідкувати було дуже важко. Але хлопці вгадували спортсменів за стилем посадки — респект!

Дякуємо організаторам за топове для країни змагання. І всім учасникам, які зробили потрясний сюжет у гонці. Приємно було бачити Андрія Гривка на гонці. Підтримка аматорів від Федерації велоспорту надзвичайно важлива.Чекаємо наступних гонок!

п.с. І сподіваюся, всі, хто у завал потрапили, в порядку.

п.п.с. А ще маю надію, що цього тижня також буде можливість подивитися вже українських профі на Tour de Lviv Region.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.

%d такие блоггеры, как: